När alla de bästa ögonblicken är slut.. 

När man pratar om de bästa ögonblicken i livet så nämner många 

 • Ta studenten
 • Förlossning 
 • Gifta sig 

Men sen då? Vad händer sen? 

Jag kan helt ärligt säga att jag emellanåt har riktigt orolig mage på grund av att jag nu avverkat alla dessa. Jag menar man kan ju inte hålla på att skaffa barn efter barn i rädsla för att ha fött sitt sista barn och det känns inte heller rimligt att skilja sig för att få gifta sig igen. 

Ny utbildning är såklart möjligt men det är tveksamt att man kan få hela släkten att ställa sig med plakat och jubla medan man återigen skränande på ”fy fan vad jag är bra” glider iväg på ett lastbilsflak. 

Det känns ju sorgligt att jag inte själv förstod att jag var på peaken av mitt liv när jag gled runt där sjungande i raggarbilen i Varberg och jag kan helt ärligt säga att jag inte njöt av varje sekund under förlossningen. 

Går livet verkligen nerför från och med nu? Är det så illa? Och hur är det då för alla de som hoppat av skolan, inte fött barn eller känner att lova något som är omöjligt att veta om man kan hålla känns meningslöst? Vad har de för bästa ögonblick i livet? Får de inga alls? 

Jag har alltid blivit provocerad av folk som säger att när man får barn så får livet en mening. Snacka om att lägga orimlig press på att den stackars ungen som vips ska slänga lyckoglitter över sina föräldrar. Inte konstigt att många upplever föräldraskapet som en käftsmäll med de vanföreställningarna. 

Jag vet även några som förväntade sig att allt i förhållandet skulle ändras som i ett vingslag på bröllopsnatten för att få sig en rejäl kalldusch när de upptäckte att det fortfarande är exakt samma person och samma vardag man nu knutit sig hårdare till. 

Oavsett så skulle det kännas lugnande om man visste att det är några guldögonblick därborta i horisonten.  

Är det pensionen? Barnbarn? När ungarna flyttat ut? Eller finns det en magisk gräns när man känner att nu kan jag äta prinsesstårta alla mål på dagen för precis all kroppshets försvunnit och kolesterolet gör bara nån vecka hit eller dit på den återstående livstiden? 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

3 reaktioner till “När alla de bästa ögonblicken är slut.. 

 1. Det finns massor att vara lycklig över(har jag precis kommit på).
  •Nya jobbet
  •Barnen flyttar(man får faktiskt tycka att det är skönt)
  •Datekvällar med maken(firar snart 24-årig bröllopsdag)
  •Skogspromenaden i solskenet.
  •Att det är fredag.
  Det gäller bara att sätta guldkant på livet.
  Fundera på vad som gör dig lycklig.
  Ta tillvara på ögonblicket.
  Lämna bort barnen 1 gång i månaden och gör något tillsammans med din partner.
  Det behöver inte kosta en massa pengar.
  Låna någons landställe eller byt hem med barn vakten.
  Glöm inte att stänga av mobilen.
  Uppmärksamma din partner.
  Det här är inte lätt. Det vet jag om någon. Livet har känts helt åt helvete några gånger, men då har jag fått hjälp med att hitta tillbaka.
  Tänk efter om alla dina måsten verkligen är livsviktiga.
  Om de inte är det kan du minimera dem.
  Lycka till!

Kommentera