Grundlurad! 

I veckan blev jag medbjuden lite spontant på en föreläsningskväll. Det hela var väldigt trevligt vilket egentligen inte var självklart för tjejen som ”bjöd ut” mig är någon jag pratat med i 2min. Alltså på riktigt 2min under ett tvångsmingel. 

Det bjöds på bubbel och goodie bags och som sagt massa inspirerande talare och dessutom lärde jag känna en grymt härlig tjej. 

Men anledningen att jag berättar det här är för att jag bara måste få älta av mig om innehållet i den här goodie bagen.

Allt i detta inlägg är riktat till er som är som mig. Gillar att äta nyttigt men gillar också att unna er. Till er som faktiskt käkar pizza och cola efter en utgång och som för att orka en seg eftermiddag försöker chocka igång kroppen med ett halvt kilo lösgodis. 

Ni om några måste förstå den ultimata besvikelsen av en stor påse full av… 

superdupermega nyttiga, ekologiska, organiska, veganiska: 

  • vitaminpiller, (typ 4a burkar) så det pillerklirrade så mycket så man kände sig som värsta junkien när man gick längs gatan mot bilen efter kvällens slut 
  • Knäckebröd som både liknar och smakar mer bark än knäckebröd
  • Nån quinomjölk- känner inte riktigt att någon typ av pissljummen mjölk får upp glamourkänslan 
  • Olika frön (skulle kunna ha gillat dessa om det faktiskt var några man kunde plantera och få fina blommor av)
  • Nån korsning läsk/mineralvatten som skapar så mkt gaser så tjernobyl känns som filmjölk i jämförelse med magen

Och så toppen på isberget. En nyttig jäkla fejkvariant på kexchoklad. 

Och vet ni vad de sjuka är att alla de här svinnyttiga försöken till godis/kaka alltid är märkta med supergod, supersmaskig eller någon annan lögn. 

Så där sitter man i över fyra timmar och har knappt hunnit äta något efter jobbet och detta är vad som bjuds. Till slut så börjar man ju tro på lögnen om att den supernyttiga kexchoklad faktiskt kanske är god och så får man sitta resten av kvällen med sjukt illamående för att kroppen just blivit grundlurad med en kexchoklad framställd av melass. 

Jag förstår och gillar verkligen trenden i att vi människor köper mer i gårdsbutiker, köper mjölk från grannen och börjar odla mer själva men jag får faktiskt lite lätt panik på den här sjuka renlevnadsgrejen som gör att det inte längre går att köpa en cola eller kexchoklad på någon typ av event och att det nästan är dödsstraff på att gilla hamburgare. 

Blir galen på den där jäkla pendeln som alltid slår över. Vad är det för fel på en mix av nyttigt och gott? Att vara hälsosam och ibland skita i att träna? Att äta mycket grönsaker men ändå gilla en korv med bröd? 

Jag är en klassisk ”ombyte förnöjer människa” och det vill jag gärna få fortsätta vara. Så det så. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera