En ko pÄ isen

Herregud vilket fantastiskt vĂ€der oktober kickar igĂ„ng med. Ja, det Ă€r ju iallafall extra skönt att komma in nĂ€r man blivit genomblĂ„st och genomvĂ„t under dagislĂ€mning, hĂ€stutslĂ€pp, mockning, fodring och det ena med det tredje. 

Det ena med det tredje, vad Ă€r det för ordsprĂ„k egentligen? Vad betyder det ens? ”BĂ„de det ena o det andra” kan man ju fatta.. helt sjukt sĂ„ mĂ„nga ologiska ordsprĂ„k det finns egentligen. Vem Ă€r det som grundar dem? Och framförallt, vem Ă€r det som bestĂ€mmer att; det hĂ€r Ă€r minsann ett ordsprĂ„k det ska in i ordsprĂ„ksencyklopedin? 

Jag har skapat ordsprĂ„ket ”bajsa in sig i vĂ€ggen” som mig veterligen enbart anvĂ€nds i min parrelation. Det Ă€r en korsning av mĂ„la in sig i ett hörn och kasta pil i gummibĂ„t. Ett ordsprĂ„k som Ă€r vĂ€ldigt praktiskt emellanĂ„t och helt Ă€rligt kĂ€nns det ju inte mer ologiskt Ă€n till exempel 

  • Livet pĂ„ en pinne. – pĂ„ vilket sĂ€tt Ă€r det hĂ€r det optimala livet. Traska runt pĂ„ en pinne? Jag kan pĂ„ rak arm komma pĂ„ 1000 roligare tillfĂ€llen i livet. 
  • Ingen ko pĂ„ isen- ehh, va?? PĂ„ vilket sĂ€tt skulle en ko pĂ„ isen vara det vĂ€rsta som kan hĂ€nda och hur ofta har det hĂ€nt egentligen? Det Ă€r inte skitmĂ„nga som har sina kor ute nĂ€r det Ă€r minusgrader.. 
  • Ärlighet varar lĂ€ngst.- hmm, Ă€r det verkligen sĂ„ i alla situationer?? NĂ€r jag frĂ„gar om jag ser tjock ut i en klĂ€nning, finns det dĂ„ nĂ„gra fördelar för min man att granska mig upp och ner och svara Ă€rligt pĂ„ den frĂ„gan? 
  • Är man med i leken fĂ„r man leken tĂ„la. – alltsĂ„ nja, jag kanske Ă€r vĂ€ldigt dĂ„lig pĂ„ att lyssna pĂ„ regelgenomgĂ„ngen generellt men jag anser Ă€ndĂ„ att det vĂ€ldans sĂ€llan dikteras upp precis alla möjliga scenarion i lekar i uppstarten. 
  • Stoppa huvudet i sanden- alltsĂ„ jag förstĂ„r ju att man kan undvika problem genom att stoppa huvudet i sanden men det kĂ€nns vĂ€l Ă€ndĂ„ lite vĂ€l extremt att kvĂ€va sig i sand för att undvika en konflikt. 

Ja, det var dagens onödiga funderingar. En annan dag ska jag ta upp hallĂ€ndska ord sĂ„ hĂ€ng trĂ„ngt (hang tight pĂ„ lite det lite osexigare svenska sprĂ„ket) 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera