Serviceyrke + folkilsk =? 

Ibland trĂ€ffar man pĂ„ bittra mĂ€nniskor och ibland trĂ€ffar man pĂ„ helt sjukt bittra mĂ€nniskor. 

Jag kan absolut bittra ihop ibland och tycka att livet överjĂ€vlas med mig men att vara kroniskt bitter Ă€r Ă€ndĂ„ en annan grej. 

Som nĂ€r man trĂ€ffar pĂ„ en sjuksköterska flera gĂ„nger som Ă€r mer folkilsk Ă€n en rabiessmittad dobberman. Jag skulle Ă€ndĂ„ hĂ€vda att ytterst fĂ„ Ă„ker till en akutmottagning (eller nĂ„gon mottagning för den delen) bara för att fucka upp personalens fikarast. Varje ord och hela den hĂ€r kvinnans aura skrek att vĂ„r nĂ€rvaro var ytterst ovĂ€lkommen. Är man dĂ„ sprutrĂ€dd som jag Ă€r sĂ„ kan jag sĂ€ga att man inte Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n att kissa pĂ„ sig nĂ€r denna mĂ€nniska ser ut att vilja anvĂ€nda kanylen för att suga livet ur en istĂ€llet för att skjuta in medicin. 

En annan glĂ€djespridare jag haft nöjet att springa pĂ„ Ă€r en ytterst höggravid kvinna som tagit slutgraviditets-förlossningsgnĂ€llet till en nivĂ„ som fĂ„r alla i hennes nĂ€rhet att haja till. Jag vet extremt vĂ€l hur galen man kan bli pĂ„ att nĂ€rma sig det dĂ€r magiska datumet utan en tillstymmelse till vĂ€rkar och med en kropp som en valross men det kĂ€ndes snarare som hon önskade livet ur varelsen i magen Ă€n utforslande. 

Nu i dagarna sprang jag förbi henne och en vĂ€ninna igen dĂ€r hon berĂ€ttade om förlossning och avkomman som förmodligen fĂ„tt namnet Belsebub med tanke pĂ„ alla mjuka ord hon anvĂ€nde om det lilla livet som inte hade medfört sĂ„ mycket som en endaste liten positiv upplevelse. 

Jag kan Ă€ndĂ„ nĂ„gonstans bli imponerad av deras uthĂ„llighet. Jag menar det Ă€r inte lĂ€tt att lĂ€gga sĂ„ mycket energi pĂ„ att hata hela vĂ€rlden. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera