SpÀckat schema

Idag har varit en sĂ„n dĂ€r dag nĂ€r man inte suttit still en sekund och Ă€ndĂ„ inte riktigt vet om man gjort nĂ„t vettigt. 

Jag har lĂ€mnat barn pĂ„ dagis, mockat, fodrat, varit i Varberg och haft vĂ„rdplanering, fixat rĂ€kningar, varit pĂ„ banken och Ă€ven handlat. Allt det senare tillsamman med mormor. 

Jag har nĂ€stan glömt hur det Ă€r nĂ€r man handlar pĂ„ dagtid. Det Ă€r nĂ€stan nĂ„got magiskt över det för allt kĂ€nns som i slow motion. 

Man gĂ„r dĂ€r i gĂ„ngarna och alla rör sig sĂ„ otroligt lugnt och stilla. Ingen stress och ljudnivĂ„n Ă€r nĂ€stan öronbedövande tyst. NĂ€r jag gick in i blöjgĂ„ngen sĂ„ var dĂ€r ett alldeles nyklĂ€ckt förĂ€ldrapar. Det var sĂ„ gulligt nĂ€r de gick dĂ€r och viskade till varann i rĂ€dsla för att vĂ€cka den lille bebisen. Jag log inombords som man bara kan göra nĂ€r man har en hel skock ungar för att det var sĂ„ naivt söta. 

Viska för att inte bebisen ska störas.. men lille vĂ€n, det dĂ€r kommer ni bittert fĂ„ Ă„ngra ville jag nĂ€stan klappa dem pĂ„ huvudet och sĂ€ga medans den andra delen av mig kĂ€mpade emot tvĂ„ngstankarna att bara skratta jĂ€ttehögt rakt ut för att se paniken i deras ögon. 

Jag gjorde inget av det (eftersom jag innerst inne Ă€r en fin mĂ€nniska) utan gick tyst vidare och handlade dĂ€r i godan ro. 

NĂ€r jag vĂ€l kom hem sĂ„ fick jag försöka jobba in en hel dags jobb pĂ„ 3 timmar innan det var dags att hĂ€mta de smĂ„ pĂ„ dagis som följdes av duschkaos, matlagning, plocka upp sönderbiten gammal bajsblöja pĂ„ trappen utanför och till slut göra lĂ€xor med de stora. 

Som tur var tog Max hand om rastandet av bĂ„de hĂ€star och sig sjĂ€lv nĂ€r de körde race i hagen. KĂ€ndes som en befrielse att inte behöva motionera djur i ett redan spĂ€ckat schema. 

En blandad men helt vanlig dag helt enkelt. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera