I natt jag dröm…, ehh var vaken.

HĂ€r ligger jag vaken 06.14 efter en natt med vad det kĂ€nns som hundra punktinsatser pĂ„ det minsta barnet som sovit katastrofalt dĂ„ligt. 

Jag Ă€r fortfarande lika fascinerad (och irriterad) pĂ„ att den enda manliga deltagaren av familjen bara kan sova sig igenom gallskrik, gnĂ€ll och egentligen vilket barnframkallat ljud som helst för den delen. 

Vissa delar av mig vill ha ett ridspö vid sidan av sĂ€ngen för att kunna utdela smĂ„ snabba rapp nĂ€r det Ă€r hans tur att ta den skrikande ungen (vilket förmodligen skulle vara tills barnen flyttar hemifrĂ„n med tanke pĂ„ antalet gĂ„nger han varit upp sedan nĂ„gon av dem föddes). Sedan tĂ€nker den andra delen av mig att det finns ju ingen anledning att bĂ„da ska vara tröttgnĂ€lliga i morgon, för om den arme mannen sĂ„ mycket som vĂ€cks en enda gĂ„ng sĂ„ gnĂ€lls det till orimliga proportioner om hur fruktansvĂ€rt dĂ„ligt han sovit (och det överdrivna och totalt obefogade gnĂ€llet mina vĂ€nner Ă€r nĂ„got som skapar mer gnissel i förhĂ„llandemaskineriet Ă€n det finns 5-56 i vĂ€rlden. 

Man skulle kunna sĂ€ga att nĂ€r det gĂ€ller jĂ€mnfördelningen av nattvakandet av barn sĂ„ följer jag bibelns rĂ„d att vĂ€nda andra kinden till eller vad det nu Ă€r de sĂ€ger. 

Dock Ă€r jag ju inte dum utan detta tar jag sĂ„klart betalt i andra sysslor vid lĂ€mpliga tillfĂ€llen: 

– all typ av Ă„tervinning/sopstationskörande Ă€r mannens jobb. Aldrig, Ă€r sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger jag gjort detta. 

– ja, vem ska ta ”bajsblöjbyte mitt i tĂ„rtĂ€tandet pĂ„ kalas” eller vem som ska sitta med pĂ„ toa som bajskompis till Ninja nĂ€r man Ă€r nerbĂ€ddad framför en grym serie? 

– vem ska Ă„ka och köpa godis till mig nĂ€r jag Ă€r superdupermega sugen? 

– jaha barn, vill ni Ă„ka skridskor? Pappa följer gĂ€rna med och fryser fötterna av sig, snörar pĂ„ skridskor för att nĂ€r alla Ă€r klara börja snöra av alla gnĂ€llande frysande barn igen. AlltsĂ„, det Ă€r fĂ„ grejer jag tycker Ă€r sĂ„ fruktansvĂ€rt jĂ€kla trĂ„kigt som att Ă„ka till en ishall. Men ja, jag gör det nĂ„n gĂ„ng ibland om jag blir mutad med trevligt hĂ€ng m nĂ„n sköning. 

Ja, lite smĂ„tt och gott helt enkelt. Dock utnyttjar jag detta lĂ„ngt ifrĂ„n sĂ„ mycket som jag skulle kunna/borde. 

Det fina med alla de hĂ€r punkterna ovan Ă€r att vi aldrig nĂ„gonsin diskuterat att jag tycker han Ă€r skyldig mig det, utan han gör det helt sjĂ€lvmant. SĂ„ egentligen vet jag inte om han bara helt enkelt vill göra de hĂ€r sakerna eller om han kĂ€nner att han ligger pĂ„ minus. Oavsett sĂ„ Ă€r illusionen om lite mer jĂ€mnfördelning bibehĂ„llen. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera