Lycka, utmattning, ångest och KÄRLEK 

Idag ska vi på några bästisars bröllop, wehoo! 

För 1år sedan i somras gifte jag och mannen oss och vilken dag det var. Dock kan jag med handen på hjärtat säga att det är lite skönt att vi inte skulle gifta oss i år med ny gård, nytt företag och allt. Det hade blivit för mycket ( som att det var mycket lugnare att göra allt fix parallellt med 1,5åring och 7månaders, haha) 

Det är fantastiskt att gifta sig men det är faktiskt en del gnissel och ångest på vägen också för att få till sitt drömbröllop inom både budgetens och kompromissandets gränser. 
För finns det något som frammanar mer åsikter än att få barn och bröllop? 

Jag och min man ville ha ett litet oprentiöst bröllop i skogen. Ett litet med max 50personer som skulle vara intimt och precis så som vi ville ha det. 

Jag kan säga att när vi väl började planera så ångrade jag mig ungefär 100 gånger och ville hellre dra iväg en helg bara han och jag på grund av alla måsten ett bröllop innebär. 

En 30års fest kan du planera precis hur du vill, men ett bröllop? Icke sa Nicke. 

På ett bröllop: 

  • SKA alla släktingar närvara oavsett om du sett röken av dem de senast 15åren av ditt liv eller inte. 
  • Ska brudgummen sitta bredvid sin svärmor  längs med hela middagen du spenderat samma belopp som 5 all inklusive resor till Bali kostat. 
  • Blir vänner du aldrig haft en parmiddag med eller inte träffat på år och dar sura för att de inte fick vara med och fira er speciella dag. 
  • Ska du bjuda på en lååååång ståtlig middag där era 20 närmsta personer ska ställa sig upp och bedyra er kärlek till varann. 

Men vad händer om du vill ha ett litet bröllop utan din mans-pappas-kusinbarnssyssling? Eller om ni inte kan skrapa ihop mer än 50 000kr (vilket nuförtiden verkar vara en fattigmansbudget) för en fest? Vad händer om din mamma inte lever så hela honnörsbordet blir oordning eller om du faktiskt har ganska många blyga kompisar som inte alls vill stå inför 100personer och prata, hur ska det se ut om bara 1 enda person från din sida ställer sig upp? 

Nu var jag gravid i början av vårt planerande men Gud hjälp. 

Till slut hittade vi dock en kompromiss som faktiskt blev perfekt för oss. Alla släktingar fick vara med under eftermiddagen som innehöll vigsel i skogen, mingel med bubbel och snittar och ett dingnande godis och cupcake-bord där alla fick plocka åt sig medan de som ville fick hålla tal. Klockan 18 lämnade alla i generationen över oss själva och då körde vi skogsfest med 5-kamp, foodtruck, bar och fullt ställ på dansgolvet.


Vi fixade och byggde i över en vecka för att pimpa området som vi ville ha det. Vi plockade vildblommor och band kransar och grillade med våra tärnor och bestmans dagen innan och vi städade dagen efter tillsammans med våra kompisar. 

Efter släktingarna gått hem satt jag och min nyblivna man och grät en skvätt av utmattning och lycka på en motorhuv medans alla våra kompisar satt i klungor och åt (vår 1,5åring lyckades självklart få 3-dagars feber precis över vårt bröllop och därmed var helt förstörd trots farmors alla insatser både dagarna innan och under hela bröllopet. Och självklart blev vår bartender/fotograf/servisgubbe försenad från en resa så han anlände efter själva bröllopet börjat istället för 3 timmar innan.). Vi höll om varann och sa; vi fixade det! Sen släppte vi allt och dansade, kramades och hade tidernas fest. 

Vårt bröllop speglade exakt resten av mitt och Jespers liv. Fullt kaos men med en jäkla massa skratt och kärlek. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera