Killar och tjejer är bäst ingen protest! 

Just nu sprids tragiskt nog orden ”me too” som en löpeld på sociala medier och helt ärligt tror jag att nästan alla tjejer varit med om någon typ av sexuell trakasseri även om vart gränsen går för vad som är kränkande är olika för oss alla. 

Jag jobbade ganska många år efter studenten som servitris och och hade jag velat så skulle jag nog kunna hitta någon typ av sexuell trakasseri dagligen (eller nattligen). Jag vet att vissa kollegor absolut inte fixade att jobba i bardelen där de mer osofistikerade befann sig efter midnatt. Vill man ”hitta” sexuella trakasserier så kan man definitivt göra det på krogen när de mindre charmiga egenskaperna har en tendens att blomma ut. För mig är dock vissa situationer en tolkningsfråga. Om en gubbe är full och står och lutar sig lite för nära medan han väser fram ”spring du och hämta en öl lilla stumpan” eller om en överförfriskad bokmässan-tant (jobbade nära svenska mässan därför detta slumpmässiga exempel) gör exakt likadant. Är det ena då sexuella trakasserier medan det andra ”bara” är en otrevlig kärring?! 

Tyvärr har även jag upplevt saker som dock inte går att tolka på mer än ett sätt. 

  •  Jag serverade ett sällskap med två män och två yngre kvinnor en eftermiddag där den ena mannen på ett mycket oblygt sätt visade upp både med sitt svarta amex-kort, flödande champagnebeställningar samt sin överdryga attityd att han kunde köpa hela världen. När det var dags att avrunda eftermiddagen och bege sig iväg så gick han förbi mig på vägen ut och tog tag i mitt lockiga hår och viskade ”din porriga lilla jävel, dig skulle jag vilja ha” och lämnade över kort-slipen med 5000kr i dricks. 

Eller.. 

  • När jag besökte min bror i Washington och bestämde mig för att äta nattamat med återstoden av festens gäng och sedan ta en taxi hem till min sovande bror, hans tjej och kusin och utanför hans hus så bestämmer sig taxichauffören för att låsa in mig och vilja få betalt i natura om jag inte kunde få fram cash direkt istället för kort. Där satt jag gråtande och ringde alla mina djupt sovande nära medan han höll sin hand på mitt lår. Tack Helena för att du räddade mig. 

Jag skulle kunna berätta fler historier men jag vill hellre fokusera på alla snälla och fantastiska killar och män som jag mött och möter. Det finns absolut idiotiska män (precis som det finns idiotiska kvinnor) men det finns väldigt många fler härliga. Jag vill inte låta idioterna vinna genom att vi gör detta till en självuppfyllande profetia för alla goa småkillar. 

Killar och tjejer är bäst, ingen protest! 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

2 reaktioner till “Killar och tjejer är bäst ingen protest! 

  1. Bra skrivet Anna! Håller med helt å hållet! Tror vi alla har berättelser om kränkningar som har hänt!. Men helt ärligt så har jag mött mer trevliga män än otrevlig å det är dom jag vill komma ihåg✊🏻

Kommentera