Hej kontrollfreak! 

Just nu sitter jag på tåget mot Stockholm. Jag gick upp klockan 04.15 och har med andra ord redan varit upp en halv evighet. 

Idag vankas heldag med möten, tjoho! 

När jag ska iväg såhär så inser jag vilken jäkla morsa jag är (alltså skällsordet där man syftar på en jobbig person som lägger sig i). Jag lägger fram kläder till de små, roddar smör på ett fat så att de stora tjejerna kan smöra sina frukostmackor trots att Bregott-förpackningen är slut. Smyger upp med mannens iPhone (som låg på laddning i köket) till sovrummet med satt alarm för att de ska komma upp i tid. 

Vilken kontrollfreak jag är. Eller egentligen är jag nog inte det, eller jo kanske?! Det är mer att mannen har ganska lite lämningsrutin och gillar att lyxa till det lite extra just vid hans lämningar. Han ligger och myser lite längre i sängen, tar det lite som det kommer och glider in lite när det passar. Trevligt för honom och barnen just då, mindre trevligt för personal och om barnen senare får leka utan vantar hela dagen på föris. 

Vissa grejer får man ju bara släppa men när barnen blir lidande för bortglömd matsäck, simkläder eller ofullständig uteklädsel så är jag där som en dubbelkollande örn. 

Inte konstigt man håller på att knäcka sig i det som kallas jonglerande av liv när man även dubbelkollar mannen. 

Dock så har vi båda insett att det oftast fungerar bättre att jag har fler huvudansvarsområden och sedan delegerar. Måste dock bli bättre på att delegera. 

Igår hade jag möte med städfirma. Ett steg i delegerande av mammans ansvarsområden. Wehoo! 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera