Här var’e klippt! 

I förmiddags bestämde jag och mina stora tjejer oss för att åka hem till pappa, hämta klippmaskinen och sedan åka hem för att klippa hästarna. Det vankas tävling på söndag så höstlovet har för tjejerna bestått av att träna, fixa o feja  inför detta event. 

Den lite äldre damen är van vid frisering. Den yngsta. Not so much. Vi körde den äldre först och det gick som en dans. Eller iallafall så bra man kan förvänta sig när frisören inte gjort detta på 15år. 

Jag kände att det flöt på bra och att jag hade medvind så vi tar ut den unga och hon verkar helt okey med ljudet så länge hon får knapra på morötter. Efter att ha klappat en stund och hållit maskinen bredvid så tar jag första draget på halsen. Och sen var det som att satt en fyrverkeripjäs i rumpan på hästen. 

Det fanns inte en chans att barnen kunde hålla henne så jag fick ta in henne i boxen och väl därinne så försökte hon fly åt alla håll inklusive rakt över mig ett antal gånger samt dra sönder ena boxväggen.

Vår rödhåriga dam är en delikat blomma så när man bara vill skrika åt henne att skärpa till sig så måste man andas lugnt och räkna till 10 flera gånger för att sedan prata bebisspråk och gulla med hästen. 

Efter några timmar av boostande av hennes självförtroende fick jag till slut klippa halsen på båda sidor när hon faktiskt stod helt lös och smaskade i mathinken. Sedan kände jag att vi inte skulle utmana ödet mer. 

Fattar inte att man är så jädra dum. Jag står där och tänker att det här kan gå käpprätt åt helvete, men så får man helt plötsligt ett infall att bara köra på. Nu gick det ju ok iallafall men det var nära att vi fick åka på tävling med några sporadiska klipptag. Svinsyggt. Not. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera