Ät, ligg sömnlös och le 

I förrgår såg jag filmen eat, pray and love (igen). Jag gillar verkligen den filmen. Jag gillar den för jag tycker hon är cool som vågar släppa taget om ett på ytan perfekt liv. Jag gillar den för att jag någonstans djupt inne också skulle vilja ha tid att sticka ifrån allt, träffa nån guru för att meditera och hitta min inre harmoni och balans. Men mest av allt älskar jag Kettut. Den balinesiska medicinmannen eller vad han nu är. 

Drömmen vore ju att bli en harmonisk, genuint glad tandalös kärring på äldre dar. 

Så efter jag såg filmen så försöker jag följa några av Kettuts råd för att hitta balans i livet. 

1. Meditera på morgonen 

2. Upplev bali’s natur på dagen 

3. Sitt i tystnad och le med ansikte, kropp och lever. 

Dock har jag tyvärr än så länge inte hunnit meditera på morgonen för min arma kropp har försökt dundersova emellan en förkyld Pennsons alla nattliga uppvaknanden och att jag nu blev väckt av en hes röst som väser fram; jag har snor i ögat. Mamma, jag har snor i ögat (tydligen nytt uttryck för förkyldögon som klibbar ihop) 

Istället för att uppleva Bali’s natur så upplever jag Fjärås, same same but different känner jag. 

När jag lagt mig för att sova har jag försökt  komma ner i varv och le med hela kroppen. Något som gör att man känner sig lite lätt som en byfåne mellan alla sömngångspromenader på natten. 

Men måste säga att jag redan känner mig mer i balans vilket kan behövas så här en dag när man ska klämma in tandläkare, sjukhusbesök, vab för en hel skock snoriga barn och en full arbetsdag. 

Kettut rocks! (Eller så sammanfaller den här tillfälliga balansen med att pms-djävulen släpper taget om min kropp o själ. Oavsett ett haleluja-moment) 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

En reaktion till “Ät, ligg sömnlös och le 

  1. Fantastiskt! Jag såg den filmen för första gången i lördags med två kompisar från skoltiden (vilket var i runda slängar 100 år sedan känns det som…!) och jag gillade den. Ketut och kvinnan som är där och som kör roliga kommentarer/oneliners då och då, har verkligen en skön inställning till livet 🙂 Tänkvärd film på det stora hela!!
    Krya på er!

Kommentera