Klara, färdiga, gräv..

Just nu är vi mitt i lite olika ”diskussioner” som rör gården. Det grävs fram för kommunalt VA och fiber ska läggas ner. Parallellt med detta vill elföretaget i området gräva ner sina elledningar men självklart då lite på sitt eget vis.

När man flyttade in så var man all in på att vi såklart ska vara ja-sägare till allt och va de sköna nya grannarna.

Nu några månader in börjar man inse att va schysst långt ifrån alltid gynnar en själv. Snarare att det kostar oss extra att vara just schysst.

Jag vaknar 04.30 varje morgon stressad över om jag lusläst varenda kontrakt och satt min in i huvudstammar och dräneringsrör och hur flödet av dagvattnet fungerar i bygden.

Man kan ju lugnt säga att köpa hästgård är lite mer än de härliga bilderna man lägger upp på Instagram.

Vet flera som varit hos oss och hälsat på som plötsligt också blivit sugna på gård för att det ser så härligt ut. Grejen är ju med det som resten av livet. Ett besök eller bilder man ser på sociala medier visar ju bara den soldränkta lilla toppen på berget och definitivt inte den mörka branten uppför på baksidan.

Jag älskar vår gård och livet här trots allt slit (jag är ju trots allt en bondjänta i rakt nedstigande led så jag har ju kämpat mig upp och nerför gårdsberget några gånger och visste vad jag gav mig in på) men jag hoppas verkligen att vi kan bocka av någon av alla ouppklarade diskussioner snart så jag kan få lite riktig sömn igen. Zzzzzz

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera