Dopp i grytan

Dagen innan dopparedagen. ApropÄ just det sÄ fick min man en invit frÄn en dam som han kundvagnskrockade med pÄ Jula igÄr. Han frÄgade om det gick okej med henne, och fick dÄ svaret. Jo, det gick bra men det hade ju varit Ànnu bÀttre om man fick ligga i jul.

Man tycker att ungdomar Ă€r pang pĂ„ rödbetan med Tinder och alla andra appar nuförtiden men tydligen Ă€r det inte bara de yngre som vĂ€ssat armbĂ„garna för att fĂ„ vad de vill. 😂

Mannen ÄtervÀnde iallafall hem till familjen utan nÄgon vidare fördröjning sÄ jag tolkar det ÀndÄ som att familjefriden Àr intakt.

Jag har 12(!) personer i min nÀrmaste bekantskapskrets som fyller Är mellan 19-27e september. AlltsÄ 9mÄnader efter jul. Jag har ÀndÄ funderat lite pÄ detta.

Blir man verkligen mer sugen kring jul? Jag menar, iallafall i min vÀrld sÄ gÄr julafton till stor del ut pÄ att klÀmma i sig sÄ mycket mat och godis som möjligt under en dag och efter mycket mat brukar iallafall jag kÀnna mig som en uppblÄst valross?! En kÀnsla som hos mig inte uppmuntrar till ett brinnande sug..

sÄ hÀr Àr lite andra teorier:

  • AnvĂ€nder folk sex som ett sĂ€tt att lugna ner julstressen för att sen kunna somna?
  • Har jag missat att folk generellt har tomten före Brad Pitt pĂ„ sin ”sexigaste mĂ€n lista”?!
  • Är det sĂ„ tragiskt att folk pĂ„ riktigt bara ligger vid högtidligare tillfĂ€llen?
  • Innefattar ”snĂ€ll kring jul” Ă€ven att folk slĂ€pper till lite extra i hopp om att fĂ„ mĂ„nga fina julklappar?
  • Är nĂ„gon av dessa kompisar gjorda under ett ”tack för min nya lövblĂ„s”-ligg?
  • Hur mĂ„nga av dessa kompisar blev till av misstag under en julfest?
  • Gör alla julförvĂ€ntningar att barnen plötsligt sover hela nĂ€tterna i sina sĂ€ngar?
  • Hur mĂ„nga stĂ€ller upp pĂ„ ett ligg för att gottgöra partnern för en jobbig slĂ€kting/familj?
  • Hur vanligt Ă€r det egentligen att folk sĂ€tter pĂ„ sig en stor röd rosett och ger bort sig sjĂ€lva i julklapp till sin partner?

För det kan vÀl inte vara sÄ enkelt att det beror pÄ att folk tagit sig en snaps eller tvÄ?

Oavsett. De Ă€r alla vĂ€ldigt Ă€lskvĂ€rda, mina jul-liggskompisar! ❀

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera