All tid i världen..

Jag tycker att jag är en ganska smart person. En person som upplevt ganska mycket i mitt liv. En person som borde ha insikten att inget är för alltid. Men ändå så blir jag helt tagen emellanåt av hur hur oförsiktigt och slösaktigt jag lever.

Om man sammanfattar vad livet handlar om så handlar allt om kärlek, död och tid.

Jag vill ofta så mycket både för mig själv och de jag älskar så jag inte ser att allt jag vill överskrider den tid jag har.

Jag vill att mina barn ska hinna med både skola, kompisar, handboll och hästar. Jag vill ha en framgångsrik karriär, vara en kärleksfull och närvarande fru, mamma och kompis samt ha djur och gård. Jag vill..

men i slutändan så är jag ofta så trött eller så fokuserad på målet att jag inte orkar vara närvarande i stunden.

När jag var liten så grät jag alltid när Eric Claptons låt ”tears in heaven” spelades på radion. Jag vet inte exakt varför jag grät. Kanske för jag saknade den storebror jag aldrig fick träffa men även för mina föräldrars sorg. Jag kan idag med egna barn förstå lite mer vad mina föräldrar fick uthärda när de förlorade sin 3årige son. Jag kan logiskt förstå lite mer men jag har nog aldrig blundat hårdare.

Vi föräldrar sliter som djur för att både vi och våra barn ska få allt. Göra allt. Uppleva allt. Men inget av det har ju någon betydelse. De bästa minnena med min mamma innefattar ingen pryl, hur tight mage hon hade eller hur hon stressade för att jag skulle hinna till en träning.

Mina bästa minnen är när vi hade ”all tid i världen” , oavsett om det var för att gå på kungsmässan eller vara i stallet.

Mitt nyårslöfte för 2018 är att försöka skapa fler ”all tid i världen-ögonblick med de jag älskar” och att alltid (iallafall för en liten stund) klättra upp i soffan bredvid min 3åring när hon frågar; ”mysa mig mamma?” Istället för att svara; mamma måste jobba/laga mat först. Sen kommer mamma.

För de ögonblicken är vad jag skulle ångra mest.

Posted by

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera