All tid i vÀrlden..

Jag tycker att jag Àr en ganska smart person. En person som upplevt ganska mycket i mitt liv. En person som borde ha insikten att inget Àr för alltid. Men ÀndÄ sÄ blir jag helt tagen emellanÄt av hur hur oförsiktigt och slösaktigt jag lever.

Om man sammanfattar vad livet handlar om sÄ handlar allt om kÀrlek, död och tid.

Jag vill ofta sÄ mycket bÄde för mig sjÀlv och de jag Àlskar sÄ jag inte ser att allt jag vill överskrider den tid jag har.

Jag vill att mina barn ska hinna med bÄde skola, kompisar, handboll och hÀstar. Jag vill ha en framgÄngsrik karriÀr, vara en kÀrleksfull och nÀrvarande fru, mamma och kompis samt ha djur och gÄrd. Jag vill..

men i slutÀndan sÄ Àr jag ofta sÄ trött eller sÄ fokuserad pÄ mÄlet att jag inte orkar vara nÀrvarande i stunden.

NĂ€r jag var liten sĂ„ grĂ€t jag alltid nĂ€r Eric Claptons lĂ„t ”tears in heaven” spelades pĂ„ radion. Jag vet inte exakt varför jag grĂ€t. Kanske för jag saknade den storebror jag aldrig fick trĂ€ffa men Ă€ven för mina förĂ€ldrars sorg. Jag kan idag med egna barn förstĂ„ lite mer vad mina förĂ€ldrar fick uthĂ€rda nĂ€r de förlorade sin 3Ă„rige son. Jag kan logiskt förstĂ„ lite mer men jag har nog aldrig blundat hĂ„rdare.

Vi förÀldrar sliter som djur för att bÄde vi och vÄra barn ska fÄ allt. Göra allt. Uppleva allt. Men inget av det har ju nÄgon betydelse. De bÀsta minnena med min mamma innefattar ingen pryl, hur tight mage hon hade eller hur hon stressade för att jag skulle hinna till en trÀning.

Mina bĂ€sta minnen Ă€r nĂ€r vi hade ”all tid i vĂ€rlden” , oavsett om det var för att gĂ„ pĂ„ kungsmĂ€ssan eller vara i stallet.

Mitt nyĂ„rslöfte för 2018 Ă€r att försöka skapa fler ”all tid i vĂ€rlden-ögonblick med de jag Ă€lskar” och att alltid (iallafall för en liten stund) klĂ€ttra upp i soffan bredvid min 3Ă„ring nĂ€r hon frĂ„gar; ”mysa mig mamma?” IstĂ€llet för att svara; mamma mĂ„ste jobba/laga mat först. Sen kommer mamma.

För de ögonblicken Àr vad jag skulle Ängra mest.

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera