Hur svårt kan det va?

Sedan jag startade eget så har verkligen mitt karriärsmässiga självförtroende åkt berg och dalbana.

Ena dagen så känner jag mig asamega grym, andra dagen helt värdelös. Att helt plötsligt vara både anställd och chef och därmed ha i uppgift att ge sig själv både pepp, feedback och spark i röven är ett helsike.

Det är ungefär lika svårt som när man var mammaledig och hade världshistoriens mest ouppskattade jobb som mattant, städerska och logistikansvarig.

Visst, visst det är skithärligt att vara föräldraledig men rent bekräftelsemässigt för den ambitiösare delen av jaget, suger det.

Att städa huset med två vildingar under tre år som far fram som en tornado efter en, eller att vika kläder medans småttingarna ”stjälper till” är minst sagt nervkittlande när man själv är undernärd på sömn. Dock inte riktigt på samma sätt som att åka Valkyria på Liseberg.

Den här veckan så måste jag ändå säga att självförtroendet ligger på en ganska hög nivå. Det är nämligen det som är så spännande. Bara genom ett litet mail, eller uteblivet mail så kan antingen endorfinnivån stiga genom taket eller sjunka genom golvet.

Varje positiv grej är ett direkt bevis på något man själv presterat och varje negativ grej är därmed också svår att skylla på nån trött kollega (eller det är ju det man gör, sig själv)

Senaste tiden har jag fått möjlighet att träffa personer som jag ser upp till väldigt mycket och personer jag mer än gärna vill sälja mig till. Alltså inte som glädjeflicka utan mina tjänster som beteendevetare.

Inför dessa möten så har jag testat ”alfa-teorin” som kort och gott är uppbyggd på att vi människor är precis som apor eller andra flockdjur.

Vi följer och underkastar oss flockens ledare.

Jag har läst forskning som visar på att vi människor kan fejka oss till den hormonmix som utsöndras i oss då vi är i en maktposition.

Så genom att ställa dig i wonder woman-position i 2min, innan ett viktigt möte/framträdande så kan du öka dina testosteronnivåer med 25% och minska dina stressnivåer med ungefär samma mängd. Detta ger dig bättre självförtroende, lugnare och gör dig vassare. Mycket vassare än om du sitter ihopsjunken ( i en undergiven position) och fingrar på din telefon innan du går in då dessa nivåer sjunker/stiger tills du snart inte har något självförtroende kvar.

Det här är något jag tycker framförallt vi tjejer kan tänka på då det manliga könet faktiskt oftast tar mer plats och syns och hörs mer på grund av biologiska faktorer.

Let’s fake it til we make it!

Posted by

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera