Hur svÄrt kan det va?

Sedan jag startade eget sÄ har verkligen mitt karriÀrsmÀssiga sjÀlvförtroende Äkt berg och dalbana.

Ena dagen sÄ kÀnner jag mig asamega grym, andra dagen helt vÀrdelös. Att helt plötsligt vara bÄde anstÀlld och chef och dÀrmed ha i uppgift att ge sig sjÀlv bÄde pepp, feedback och spark i röven Àr ett helsike.

Det Àr ungefÀr lika svÄrt som nÀr man var mammaledig och hade vÀrldshistoriens mest ouppskattade jobb som mattant, stÀderska och logistikansvarig.

Visst, visst det Àr skithÀrligt att vara förÀldraledig men rent bekrÀftelsemÀssigt för den ambitiösare delen av jaget, suger det.

Att stĂ€da huset med tvĂ„ vildingar under tre Ă„r som far fram som en tornado efter en, eller att vika klĂ€der medans smĂ„ttingarna ”stjĂ€lper till” Ă€r minst sagt nervkittlande nĂ€r man sjĂ€lv Ă€r undernĂ€rd pĂ„ sömn. Dock inte riktigt pĂ„ samma sĂ€tt som att Ă„ka Valkyria pĂ„ Liseberg.

Den hÀr veckan sÄ mÄste jag ÀndÄ sÀga att sjÀlvförtroendet ligger pÄ en ganska hög nivÄ. Det Àr nÀmligen det som Àr sÄ spÀnnande. Bara genom ett litet mail, eller uteblivet mail sÄ kan antingen endorfinnivÄn stiga genom taket eller sjunka genom golvet.

Varje positiv grej Àr ett direkt bevis pÄ nÄgot man sjÀlv presterat och varje negativ grej Àr dÀrmed ocksÄ svÄr att skylla pÄ nÄn trött kollega (eller det Àr ju det man gör, sig sjÀlv)

Senaste tiden har jag fÄtt möjlighet att trÀffa personer som jag ser upp till vÀldigt mycket och personer jag mer Àn gÀrna vill sÀlja mig till. AlltsÄ inte som glÀdjeflicka utan mina tjÀnster som beteendevetare.

Inför dessa möten sĂ„ har jag testat ”alfa-teorin” som kort och gott Ă€r uppbyggd pĂ„ att vi mĂ€nniskor Ă€r precis som apor eller andra flockdjur.

Vi följer och underkastar oss flockens ledare.

Jag har lÀst forskning som visar pÄ att vi mÀnniskor kan fejka oss till den hormonmix som utsöndras i oss dÄ vi Àr i en maktposition.

SÄ genom att stÀlla dig i wonder woman-position i 2min, innan ett viktigt möte/framtrÀdande sÄ kan du öka dina testosteronnivÄer med 25% och minska dina stressnivÄer med ungefÀr samma mÀngd. Detta ger dig bÀttre sjÀlvförtroende, lugnare och gör dig vassare. Mycket vassare Àn om du sitter ihopsjunken ( i en undergiven position) och fingrar pÄ din telefon innan du gÄr in dÄ dessa nivÄer sjunker/stiger tills du snart inte har nÄgot sjÀlvförtroende kvar.

Det hÀr Àr nÄgot jag tycker framförallt vi tjejer kan tÀnka pÄ dÄ det manliga könet faktiskt oftast tar mer plats och syns och hörs mer pÄ grund av biologiska faktorer.

Let’s fake it til we make it!

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera