Kusiner is da shit!

IgÄr var vi hemma hos min svÄger och hans familj och hÀngde lite. Jag blir extra varm i hjÀrtat nu nÀr man ser kusinerna bli sÄ stora att alla leker med varann. Under min uppvÀxt sÄ var just kusinerna skillnaden mellan ett kalas som kÀndes som dödgrÀvartango och ett som var lattjolajban.

PÄ min mammas sida sÄ fanns inga kusiner och helt Àrligt sÄ har varenda slÀktkalas pÄ den sidan kÀnts som SM i trÄkighet. Framförallt de hos min mammas farbror dÀr morfars mammas (ja, hon bodde pÄ övervÄningen) gungstol (nÀr den gamla tanten vÀl slÀppte taget om den) var den mest spÀnnande attraktionen i huset.

PĂ„ min pappas sida sĂ„ har vi dĂ€remot haft lyxen att ha kusiner i vĂ„r Ă„lder och oboy sĂ„ mycket skoj vi haft. Jag, syrran och min kusin Helena har kört övernattningar i lekstugan, lekt med dockor, rullat flera mil nerför deras backe bakom huset. Vi har spenderat ett gĂ€ng timmar pĂ„ Statoil och busdruckit choklad i biltvĂ€tten (vi var riktiga vildingar 😂). Snackat killar, mens och bröst. Men framförallt sĂ„ upplevde jag alla somrars absoluta höjdpunkt ihop med min kusin. NĂ€r jag o syrran red ivĂ€g hemifrĂ„n pĂ„ Mysan och Helena mötte upp oss ungefĂ€r halvvĂ€gs hem till farmor (1,5mil totalt ). Vi hade picknick pĂ„ vĂ€gen och vi tĂ€ltade sedan i deras trĂ€dgĂ„rd.

Utöver alla fantastiska barndomsminnen sĂ„ har vi upplevt hela livet ihop. Min kusin blev som en extra syster som fanns dĂ€r nĂ€r mamma dog och som jag flyttade hem till nĂ€r jag och mina stora tjejers pappa separerade och nu Ă€r hennes barn ”kusiner” med mina barn.

Det Àr otroligt lyxigt att fÄ en extra hop syskon och jag hoppas vi svÄgrar och svÀgerskor kan ge vÄra barn iallafall en liten del av allt det jag fÄtt med mina kusiner.

Kusiner is da shit!

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

En reaktion till “Kusiner is da shit!

Kommentera