Smakar det så kostar det (jäkligt mkt mer om man har barn)

I helgen har det barkats bröllop i Stockholm. Vad man insett för länge sedan men som man inser om och om igen är ju att det sedan ett gäng barn kom in i bilden och nu även ett helt gäng djur inte längre bara är att spontant dra iväg.

Vi bilade upp igår och tillbaks idag vilket innebär ungefär 11 timmar bilande och lika många på festen. Så från att stiga upp vid 6-snåret i går morse och via diverse barnvakter ( en för hund och en för barn) så är vi nu tillbaks hemma på gården igen.

Vi bodde hos mannens bror och hans fru inatt och i morse så låg vi och pratade och jämförde liv litegrann efter att vi uppvaktat henne på sängen såhär på hennes bemärkelsedag.

Vi pratade om det här med att man efter barn aldrig mer får vara sjuk i fred. I princip aldrig kan unna sig att vara riktigt bakis eller för den sakens skull i princip någonsin vara helt självupptagen. Det är alltid någon som ska hämtas hos barnvakt, prackar på uppmärksamhet eller blir kräksjuk precis samtidigt.

Ibland kan jag önska att jag njutit mer av att bara kunna ligga hela söndagar i sängen eller att någon klappade mig medhårs när man kände sig ynklig. I och för sig så är min man bra mycket bättre på att ta hand om mig än jag är med honom men det kan bero på att han alltid har sämsta möjliga timing att bli sjuk. Som till exempel få kräksjuka när vi hade en 1åring samt en 1månaders bebis, jag hade mjölkstockning deluxe med skyhög feber 2 dagar innan julafton. Jag menar, vem fick bita ihop och ta hand om barnen och vem fick ligga helt i fred i eget rum? Större bevis på kärlek finns inte. Sen att den korta kommunikation som levererades möjligen frästes fram är en annan sak.

Iallafall, helgen har varit mycket trevlig. Antalet shots blev exakt lagom för att få dansat mig ut ur boxen inatt samt hyfsat pigg och alert efter lunch ratta bilen hemåt igen för att samla ihop skaran.

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera